Maak de kinderen aardrijkskundig wijs in alledaagse dingen: wonen en werken, ontspannen en reizen, politieke conflicten, weer of natuurrampen…
Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

In het keuzevak aardrijkskunde leer je jongeren interesse tonen in de natuur, de aarde, maar ook het heelal. Je leert drie grote stromingen in de aardrijkskunde beter kennen: fysische en sociaal-economische geografie en plaatsbepaling.
Je specialiseert je in de volgende onderdelen:
-
fysische geografie: geologie, weer en klimaat, bodemkunde, geomorfologie en landschapskunde
-
sociaal-economische geografie: bevolkingsgeografie, stadsgeografie, ruimtelijke ordening, landbouw, toerisme, industrie, milieu en geografie van de ontwikkelingslanden
-
plaatsbepaling: cartografie, kosmografie, geografische informatiesystemen (GIS) en teledetectie

Verder studeren
Je kan aan je onderwijsvakken altijd extra expertise toevoegen door nog een onderwijsvak toe te voegen aan je diploma. Binnen het studiegebied onderwijs zijn er ook heel wat specialisatiemogelijkheden:

Aan de slag
We stomen je klaar om als gedreven leerkracht aardrijkskunde en/of maatschappelijke vorming (MAVO) aan de slag te gaan. Toch een job buiten het onderwijs zoeken? Door je theoretische basis aardrijkskunde en je praktische ingesteldheid kan je in tal van andere sectoren terechtkomen. Bovendien komen je pedagogische skills ook van pas buiten het klaslokaal.
Je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag in:
- (natuur)educatieve centra
- sterrenwachten
- musea
- de sector van geografische informatiesystemen (GIS)
- steden en gemeenten
- toeristische sector
- ontwikkelingswerk