Edu middelbare school

Edu

Edu aan VIVES Zuid of VIVES Noord

Edu biedt de unieke kans om tijdens je opleiding de realiteit van het leraar zijn te ontdekken. Een stevige basis krijg je, en dan meteen aan de slag!

Werk aan een gemeenschappelijke basis als leerkracht
Edu leerlingen met ipad

Door de samenwerking tussen KU Leuven en VIVES, zal je Edu-opleiding je meteen in contact brengen met de verschillende profielen die leraren elk vanuit hun eigen achtergrond hebben. Samen met andere graduaats- en bachelorstudenten werk je aan een gemeenschappelijke basis.

Je volgt samen seminaries, debatten en workshops. Je krijgt keuzemogelijkheden uit het aanbod van VIVES, wat je programma extra aantrekkelijk maakt, je toelaat verder te bouwen op je eigen interesses en ervaringen, en je leraarschap verbreedt en verdiept. Er is één pool van regionale diversiteitsprojecten waaruit je vanuit elk type opleiding kiest voor je diversiteitsstage. De regionale begeleiding van die stage wordt gezamenlijk georganiseerd.

Op basis van je reeds behaalde diploma en/of nuttige ervaring volg je een persoonlijk traject. Heb je interesse om een (verkorte) lerarenopleiding te volgen? Kom dan naar een infosessie (aanmelden verplicht) of neem contact op met de studieloopbaanbegeleider in jouw regio. Hier kan je je aanmelden: infosessies educatief graduaat of infosessies verkorte educatieve bachelor.

Educatieve opleidingen binnen EDU

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Startmomenten

Onderwijstaal

Brochures

Kies je opleiding

Educatief graduaat secundair onderwijs

Heb je een diploma secundair onderwijs en/of een graduaatsdiploma en kun je minstens drie jaar nuttige beroepservaring in een technisch of praktisch vak bewijzen, dan kun je leraar worden via de educatieve graduaatsopleiding aan VIVES Brugge Xaverianenstraat of VIVES Kortrijk.

Verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs

Heb je minstens een bachelordiploma en wil je graag leraar worden, dan kun je de verkorte educatieve bacheloropleiding volgen in VIVES Brugge Xaverianenstraat of VIVES Kortrijk.

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan.