Banaba zorgverbreding en remediërend leren kinderen in klas

banaba zorgverbreding en remediërend leren via afstandsonderwijs

Bachelor-na-bachelor in het onderwijs: zorgverbreding en remediërend leren, keuzetraject basisonderwijs of secundair onderwijs aan VIVES Noord

Zorg en leerlingbegeleiding in het secundair onderwijs is van groot belang. Wil jij hiervoor een spilfiguur zijn en een zorgfunctie op jou nemen?

Ontwikkel je tot onderlegde zorgmedewerker voor je school en scholengemeenschap
Zorgverbreding en remediërend leren okan klas

Deze bachelor-na-bachelor-opleiding biedt alle leraren in de basisschool en het secundair onderwijs de kans om zich te verdiepen in de zorg voor hun school of scholengemeenschap. 

De opleiding zorgverbreding en remediërend leren loopt over twee academiejaren, telkens op woensdagnamiddag van 14u tot 18u. Je kan ook een creditbewijs behalen door afzonderlijke opleidingsonderdelen te volgen uit het volledige programma.

Banaba in het onderwijs: zorgverbreding en remediërend leren studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Keuzetrajecten van de bachelor-na-bachelor zorgverbreding en remediërend leren

Je kiest voor het traject zorg in het secundair onderwijs of voor het traject basisonderwijs. Een aantal opleidingsonderdelen worden gemeenschappelijk aangeboden. De inhouden hiervan liggen vooral op het wettelijke kader en zijn gericht op het verwerven van competenties op het vlak van omgaan met het team, omgaan met ouders en coachen van collega's.

Kinderen in klas met computer

basisonderwijs

In het keuzetraject basisonderwijs van de banaba zorgverbreding en remediërend leren volg je opleidingsonderdelen die gericht zijn op de specifieke context van het basisonderwijs. Deze laten je toe om te verdiepen in specifieke onderwijsnoden op cognitief, sociaal-dynamisch-affectief en psychomotorisch vlak. 

Jongere aan krijtbord

secundair onderwijs

In het keuzetraject secundair onderwijs van de banaba zorgverbreding en remediërend leren verken je hoe je de zorg in het secundair onderwijs georganiseerd kan worden. Je volgt opleidingsonderdelen gericht op de specifieke onderwijsbehoeften en de eigenheid van het secundair onderwijs zoals het begeleiden van keuzes in de schoolloopbaan.