Banaba zorgverbreding en remediërend leren kinderen in klas

banaba zorgverbreding en remediërend leren

Bachelor-na-bachelor in het onderwijs: zorgverbreding en remediërend leren aan VIVES Noord

Zorg staat hoog op de agenda van elke basisschool en wordt ook een uitdaging voor het secundair onderwijs. Met het recent gestemde nieuwe decreet leerlingbegeleiding bevestigt ook de overheid het belang van zorg en leerlingbegeleiding. Dit zorgt voor grote maatschappelijke verwachtingen. In de zorgfunctie moet je communicatief, beleidsvaardig en op de hoogte zijn van specifieke leernoden in basis- of secundair onderwijs.

Waar kan ik dit volgen?
Ontwikkel je tot onderlegde zorgmedewerker voor je school en scholengemeenschap
Zorgverbreding en remediërend leren okan klas

Deze bachelor-na-bachelor-opleiding biedt alle leraren en zorgwerkers in de basisschool en het secundair onderwijs de kans om zich te ontwikkelen tot onderlegde zorgmedewerkers voor hun school of scholengemeenschap. In kleine groepen werk je aan jouw persoonlijke zorgcompetenties.

De opleiding zorgverbreding en remediërend leren loopt over twee academiejaren, telkens op woensdagnamiddag van 14u tot 18u. Je kan ook een creditbewijs behalen door afzonderlijke opleidingsonderdelen te volgen uit het volledige programma.

Banaba in het onderwijs: zorgverbreding en remediërend leren studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Keuzetrajecten van de bachelor-na-bachelor zorgverbreding en remediërend leren

Je kiest voor het traject zorg in het secundair onderwijs of voor het traject basisonderwijs.

Basisonderwijs

In het keuzetraject basisonderwijs van de banaba zorgverbreding en remediërend leren maak je kennis met een aantal opleidingsonderdelen die je toelaten om je te ontwikkelen tot een onderlegde zorgmedewerker voor je school of scholengemeenschap.

Secundair onderwijs

Zorg wordt meer en meer een uitdaging voor het secundair onderwijs. In het keuzetraject secundair onderwijs van de banaba zorgverbreding en remediërend leren verken je hoe je de zorg in het secundair onderwijs zo optimaal mogelijk kan organiseren.