Je werkt al in het onderwijs, en wil vernieuwende visies en aangepaste methodieken rond verschillende onderwijsbehoeften leren kennen.

Wil je graag aan de slag met leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften (SOB), in het buitengewoon onderwijs, in het gewoon onderwijs, of als leerondersteuner? Dan is de opleiding bachelor in het onderwijs: buitengewoon onderwijs iets voor jou!
In de opleiding staat je eigen praktijkervaring in het (buitengewoon) onderwijs centraal. Doorheen de opdrachten werk je aan je eigen professionalisering en verbeter je je functioneren op je werkplek.

Verder studeren
Bijkomend onderwijsvak:
- Verkorte route secundair onderwijs in dag- of (begeleid) afstandsonderwijs of in avondonderwijs
Onderwijsbevoegdheid in het kleuter- of lager onderwijs:
- Verkorte studieroute kleuteronderwijs in dag- of afstandsonderwijs
- Verkorte studieroute lager onderwijs in dag- afstandsonderwijs of avondonderwijs
Masteropleidingen:
- Master in de onderwijskunde, educatieve wetenschappen of pedagogiek na een schakelprogramma
Nascholing:
- Bachelor na bachelor in zorgverbreding en remediërend leren, schoolontwikkeling
- Postgraduaat zorgleraar
Kortlopende nascholingssessies zoals bijvoorbeeld een nascholing van het Spellenarchief

Aan de slag
Met het diploma banaba buitengewoon onderwijs ben je goed voorbereid om in het buitengewoon onderwijs aan de slag te gaan: als bijvoorbeeld leerkracht, paramedicus, opvoeder of ondersteuner. Ook in het gewoon onderwijs heb je een rugzak vol kennis en ervaring die je sterker zal maken in het lesgeven aan leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Wil je aan de slag in een MultiFunctioneel Centrum (MFC), een instelling voor kinderen en jongeren of een CLB dan zal je kennis van het onderwijs een extra troef zijn.
kwaliteit
VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.