Kaarsen

attest rooms-katholieke godsdienst
via afstandsonderwijs

Attest rooms-katholieke godsdienst aan VIVES Zuid

Ben je afgestudeerd als educatieve bachelor kleuteronderwijs of educatieve bachelor lager onderwijs zonder bevoegdheid om rooms-katholieke godsdienst te geven en wil je dit graag doen? Wil je graag je studie combineren met werk en/of gezin? Dan is het behalen van een getuigschrift rooms-katholieke godsdienst via afstandsonderwijs iets voor jou.

Ga voor een attest godsdienstleerkracht
Les

De inhouden verwerk je op zelfstandige basis van thuis uit. Hiervoor hoef je niet naar de campus te komen. Je bent niet gebonden aan uurroosters of verplichte lessen. Examens kunnen in het examencentrum op de campus afgelegd worden, maar je kan er ook voor kiezen om een examen-op-afstand af te leggen.

Het studiemateriaal wordt schriftelijk en/of digitaal aangeboden. Daarnaast ontvang je voor elk opleidingsonderdeel een studie- en/of stagewijzer met alle praktische informatie en studietips zodat je op gerichte manier zelfstandig kan studeren.

Een attest rooms-katholieke godsdienst behalen

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingtype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Startmomenten

Heb je een vraag?

Hoe ziet het opleidingsprogramma eruit?

Het traject bestaat uit een programma van 10 studiepunten (250 à 300 studie-uren).

Educatieve bachelor kleuteronderwijs

  • rooms-katholieke godsdienst kennis: 4 studiepunten
  • rooms-katholieke godsdienst didactiek en basisstage: 6 studiepunten

Educatieve bachelor lager onderwijs

  • rooms-katholieke godsdienst kennis: 6 studiepunten
  • rooms-katholieke godsdienst didactiek en basisstage: 4 studiepunten

Startdag

Je start de opleiding met een instapmoment op de campus. Op zaterdag 19 september of 6 februari

Op die startdag krijg je alle informatie over de begeleiding op afstand, digitale leeromgeving. Je kan ook op andere momenten zelfstandig van start gaan.

De kostprijs bedraagt €359.

Bord

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

De digitale leeromgeving Toledo is jouw virtuele klaslokaal. Je kunt er informatie vinden, oefenen en een voorbeeldexamen maken. In functie van de voorbereiding op de praktijk ontwikkelden we digitaal materiaal met foto’s en een digitale school met videofragmenten uit de praktijk. De digitale leeromgeving is tevens een communicatiemiddel. De docent plaatst er belangrijke mededelingen, je gaat er in discussie met medestudenten op een discussieforum, je dient er opdrachten in, enz.

Je kunt ook bij de docent rooms-katholieke godsdienst terecht met je vragen. Je kunt rekenen op een degelijke individuele begeleiding en feedback bij examens, opdrachten en stages. De onderwijstechnoloog helpt je bij je eerste stappen binnen onze digitale leermogelijkheden. Jij kiest zelf op welke manier en wanneer je graag begeleiding wenst. Dat kan in een persoonlijk gesprek, via Skype, e-mail of telefonisch.

Potlood

Ga ik tijdens deze opleiding ook op stage?

Kleuteronderwijs
Je observeert twee halve dagen en geeft twee activiteiten bij de jongste kleuters en twee activiteiten bij de oudste kleuters.

Lager onderwijs
Je observeert in een klasgroep uit de eerste en derde graad gedurende een halve dag. Je zorgt dat je zeker een les r.-k. godsdienst bijgewoond hebt per klas. Daarna geef je aan beide klasgroepen twee lessen.

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

Meer info

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

Meer info