Interactieve opleidingsvinder

Leerkracht worden kan op veel verschillende manieren. Of je nu net afgestudeerd bent in het secundair onderwijs of andere studie- en werkervaringen met je meeneemt. Om door het bos de bomen te helpen zien, kan je door ons aanbod grasduinen via onze interactieve opleidingsvinder.

infographic over de starttoets lerarenopleiding Vlaamse overheid

Starttoets lerarenopleiding

Wil je je graag inschrijven voor de lerarenopleiding voor academiejaar 2023-2024?

Dan ben je verplicht een starttoets voor het vak Nederlands af te leggen.

Zo krijgen we een beter zicht op jouw startniveau.

  • Je schrijft je in voor de starttoets Nederlands.
  • Je legt de test af op een datum naar keuze in één van de campussen van de Vlaamse hogescholen. Het is nodig dat je je op voorhand inschrijft via het platform voor de starttoets lerarenopleiding.
  • Niet geslaagd? Geen nood! Als je het streefcijfer voor Nederlands niet behaalt, kan je toch starten. In dit geval volg je een online remediëringstraject tijdens het eerste jaar.

Meer informatie: Starttoets lerarenopleiding | De Vlaamse Hogescholenraad

Als student voor de lerarenopleiding lager onderwijs leg je naast de starttoets Nederlands, bijkomend een starttoets voor wiskunde en frans af.

Deze starttoetsen kan je gewoon van thuis uit online afleggen. De test zal je terugvinden op hetzelfde platform vanaf 26 juni. Als je het streefcijfer voor wiskunde of frans niet behaalt, kan je toch starten. Een online remediëringstraject volgen is hiervoor niet verplicht. 

Onderwijs #veryvives

Maak kennis met de VIVES-familie. Jouw foto hier? Tag ons op Instagram met @viveshogeschool en gebruik #veryvives.