Je kan een leerroute kiezen die het best bij jouw voorkeur van leerstijl en je persoonlijke situatie aansluit. Tijdens de praktijkgerichte opleiding ondersteunt een gemotiveerd docententeam jou. Je krijgt de kans om je lesvaardigheden aan te scherpen tijdens oefendagen. De persoonlijke begeleiding en de sterke samenwerking met het onderwijsveld zorgt ervoor dat jij kan groeien tot een gepassioneerde leraar.

In de tweede en zeker in de derde opleidingsfase is er een ruim aanbod aan keuzetrajecten zoals verdieping in het buitengewoon onderwijs, zorg, herstelgericht en verbindend werken, ... internationale uitwisselingsprogramma’s in Europa en daarbuiten. Je kan ook enkele vakken volgen aan de universiteit en zo ervaren of een universitaire vervolgopleiding misschien iets voor jou is. Een waaier aan mogelijkheden om je horizon te verruimen.

Ruimer bekeken is een lerarenopleiding ook een algemeen vormende basisopleiding met ruime aandacht voor communicatie en omgang met mensen. Een professionele beroepsuitweg vind je na een lerarenopleiding zeker niet enkel in het onderwijs, maar ook in andere educatieve organisaties en diensten.

Leraar kleuteronderwijs, lager onderwijs en secundair onderwijs (bepaalde onderwijsvakken) zijn knelpuntberoepen en kan je als VDAB-student via contactonderwijs volgen zonder je uitkering te verliezen. 

Onderwijs #veryvives

Maak kennis met de VIVES-familie. Jouw foto hier? Tag ons op Instagram met @viveshogeschool en gebruik #veryvives.