Zeven studenten VIVES nemen deel aan eco-marathonchallenge in Londen

Frank Devos
ecoteam2017.png

Zeven studenten uit de afstudeerrichtingen automotive management en autotechnologie van VIVES Kortrijk nemen naar jaarlijkse traditie deel aan de eco-marathonchallenge van Shell. Shell organiseert sinds enige jaren deze wedstrijd om jongeren bewust te maken van het aspect duurzaamheid binnen de automotive sector.

De wedstrijd vindt jaarlijks plaats in de straten van Londen. De deelnemende groepen leggen met een beperkte hoeveelheid brandstof zoveel mogelijk rondes af. De VIVES-groep neemt deel binnen de categorie van de klassieke motorisatie.

Dit project is één van de vele topics die derdejaarsstudenten kunnen kiezen als bachelorproef. Studenten van het keuzetraject automotive management van het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde en studenten van de afstudeerrichting autotechnologie van het studiegebied industriële wetenschappen en technologie werken samen aan dit project.

Dit jaar zal de reeds bestaande eco-wagen aangepast worden aan de hand van de wedstrijdrichtlijnen. Maar de ambities voor volgend academiejaar liggen hoger. VIVES zal volgend jaar met de afstuderende studenten deelnemen binnen de categorie van autonome voertuigen met elektrische aandrijving.

In aanwezigheid van de sponsors en deelnemende studenten maken we op dinsdag 16 mei 2017 om 14u de technische plannen bekend van dit project. Dit vindt plaats in het Autotechnologisch Centrum in de Steenbakkersstraat op de campus Kortrijk.

Deel dit via