Zes studenten bachelor agro-en biotechnologie in finale Vlajo's Small Business Project 2020

Frank Devos
protimal.png

Adeline, Camilla, Femke, Frederik, Hanna en Tahuany zijn zes studenten van de bachelor agro- en biotechnologie die als studentenproject Protimal hebben ontwikkeld. Dit zijn hondenkoekjes die draf en larven van de zwarte wapenvlieg bevatten.

Draf is een reststroom uit de bierbrouwerij die vezelrijk is. De larven van de zwarte wapenvlieg zorgen voor dierlijke eiwitten in de voeding. Deze larven kunnen bovendien ook gekweekt worden op reststromen van bijvoorbeeld groenten en fruit. Met hun realisatie bereiken ze nu de finale van Vlajo Small Business Project 2020.

Vlajo staat voor Vlaamse Jonge Ondernemingen. Ze streven ernaar om talent in de Vlaamse scholen, hogescholen en  universiteiten creatief te ontwikkelen. Op die manier willen ze bruggen bouwen tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Binnen het Vlajo Small Business Project worden proefondernemingen opgestart. De studenten maken een businessplan op en werken hun concept volledig uit. Zo krijgen ze een duidelijk zicht op verschillende facetten van ondernemerschap.

Online finale

Dit academiejaar waren er vierentwintig groepen die een project uitwerkten. De innovaties zijn daarbij heel uiteenlopend, maar hebben veelal een link met agro-industrie, biotechnologie, dierenzorg, landbouw, groenmanagement en voedingstechnologie.

Daarbij werken de studenten samen over de afstudeerrichtingen heen. In het tweede jaar van de opleiding gaan ze samen op zoek naar innovatieve ideeën. Deze worden dan verder geconcretiseerd in hun derde jaar.

Omwille van het coronavirus wordt de finale dit jaar online georganiseerd. Op vrijdag 8 mei 2020 wordt de winnaar van ‘Dé Vlajo SBP van het Jaar 2020’ bekend gemaakt.

Deel dit via