Wereldrecordpoging langste robotparade in VIVES campus Kortrijk

Frank Devos
Lego Mindstorms

In VIVES campus Kortrijk vindt op zaterdag 25 juni 2016 een wereldrecordpoging plaats met robots. Opzet is om minstens 200 robots op een lijn te laten rijden zonder dat ze met elkaar botsen. Ze leggen in totaal 250 meter af. Iedereen kan deelnemen. De recordpoging kadert in de viering van 50 jaar studiegebied industriële wetenschappen en technologie op campus Kortrijk van Hogeschool VIVES.

De Guinness wereldrecordpoging vindt plaats op zaterdag 25 juni 2016 van 15 tot 17u in het Autotechnologisch Centrum op campus Kortrijk van VIVES aan de Steenbakkersstraat 21. Iedereen is welkom en kan deelnemen met of zonder LEGO Mindstorms Ev3. Inschrijven kan via een mailtje aan [email protected]. Alle deelnemers worden vergast op oliebollen.

Daarnaast worden onder de deelnemers 2 Mindstorms-sets ter waarde van € 420 verloot, alsook 25 Mindstorms-motoren. De recordpoging gebeurt in aanwezigheid van LEGO Education Europe, LEGO Education Vlaanderen en onderwijsminister Hilde Crevits. Het wordt een echt feest van de technologie.

Dit is één van de vele initiatieven die Hogeschool VIVES, studiegebied Industriële Wetenschappen & Technologie, onderneemt in het kader van STEM. Dit staat voor Science - Technology - Engineering - Mathematics en bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen. In een complexe maatschappij als de onze is er een grote nood aan mensen met STEM-profielen. Om loopbanen in toegepaste wiskunde, exacte wetenschappen en techniek/ontwerp te stimuleren, stippelde de Vlaamse Regering een actieplan uit tot 2020.

Deel dit via