Vlaamse STEM-Olympiade en EOS lanceren Weet je Watt?, een vlog over STEM

Frank Devos
jacotte.png

Weet je Watt? is een wetenschapsvlog voor kinderen en hun leerkrachten. Elke twee weken duikt vlogster Jacotte Brokken enthousiast in de verschillende STEM-domeinen (biotechnologie, chemie, bouw, mechanica, informatica, elektriciteit, elektronica, technisch tekenen) op zoek naar antwoorden.

Van wat je allemaal kan doen aan de techniekacademie tot hoe een groepje Belgische studenten dwars door de Australische woestijn racen op zonne-energie in de World Solar Challenge. Hogeschool VIVES is partner van de STEM Olympiade en techniekacademie. Rik Hostyn van VIVES is respectievelijk coördinator en oprichter.

Jacotte Brokken

Jacotte Brokken is zot van wetenschappen. Ze studeerde in 2015 af als Master of Science in de Chemie aan de Universiteit Antwerpen. Als onderzoeker en praktijkassistent aan de UGent legde ze zich toe op wetenschapscommunicatie. Ze was vrijwilliger bij evenementen en workshops zoals CoderDojo, WeGoSTEM en de Dag van de Wetenschap. Op de MakerFaire en Sound of Science presenteerde ze ook haar eigen liveshow. 

Dankzij haar wetenschapsvlogs kreeg Jacotte de videomicrobe te pakken. Begin 2019 startte ze met het Postgraduaat Digital Content & Journalism. Ze liep stage bij de Cultuurcel van VRT, waar ze sinds juli 2019 ook werkt als Digital Creative. 

Weet je Watt?

Weet je Watt? Is een initiatief van de Vlaamse STEM Olympiade, STEM-academie en EOS. Gesteund door EOS, Engie, HRRail, Bekaert, Defensie, ESAS, IBM, Volta, Technopolis, UGent, VUB, KU Leuven, UHasselt, Associatie Antwerpen, Associatie Gent, PXL, Thomas More, Erasmus, VIVES, RTC Antwerpen, Techniekacademie en de Vlaamse Overheid.

Deel dit via