VIVES verwelkomt feestelijk zijn 15000e student van het academiejaar

Frank Devos
15000e.png

VIVES zit duidelijk in de lift. Voor het eerst werd de kaap van 15000 studenten overschreden, gespreid over de campussen in Kortrijk, Brugge, Oostende, Roeselare en Torhout. Kortrijk gaat voor het eerst over de 9000 studenten.

De eer van 15000e student viel te beurt aan Artuur Verstraete uit Oostrozebeke. Hij start in VIVES Kortrijk met de opleiding verpleegkunde. Artuur kreeg, in aanwezigheid van Kortrijks onderwijsschepen Kelly Detavernier, cinematickets overhandigd door algemeen directeur Joris Hindryckx. Studiegebieddirecteur Nancy Boucquez trakteerde alle eerstejaars verpleegkunde op Mars-repen, met de woorden "De eerstejaars van VIVES hebben heel wat in hun mars".

“Ik heb gekozen voor verpleegkunde omdat ik graag mensen wil helpen”, aldus Artuur. “De opleiding lijkt me heel boeiend. Ik geef training aan twaalfjarigen in de volleybalclub van Ooigem en wil me verder verdiepen in het omgaan met mensen, zowel volwassenen als kinderen. Mijn keuze voor VIVES is ook niet toevallig. Mijn zus zit in het derde jaar vroedkunde en spreekt vol lof over de hogeschool”.

Deel dit via