VIVES verrast leerlingen VBS Sint-Jozef Kortrijk met actie Saved by the Bell

Frank Devos
dvdljoz.png

Het studiegebied onderwijs van VIVES Kortrijk nam op vrijdag 5 oktober 2018, naar aanleiding van de Dag van de leraar, deel aan de actie Saved by the Bell. De leerlingen van VBS Sint-Jozef in Kortrijk werden verrast door de studenten uit de lerarenopleidingen kleuteronderwijs en lager onderwijs met een muzisch moment aan het begin van de schooldag. Zo willen ze aandacht te vragen voor gelijke kansen in het onderwijs. 

“Met deze muzikale actie willen we alle leerkrachten ter wereld tonen dat hun werk van enorme waarde is. De Internationale Dag van de leraar is daarvoor het ideale moment,” licht Steef Coorevits, docent muzische vorming van VIVES, toe. “Op hetzelfde moment willen we ook aandacht vragen voor alle leerkrachten die in moeilijke omstandigheden werken en toch elke dag het beste van zichzelf geven."

Het studiegebied wil het signaal geven dat er ook nog altijd heel wat kinderen die geen toegang hebben tot onderwijs en ook voor hen de bel na het muzisch moment extra lang laten luiden. "Zo laten we de wereld horen dat elk kind recht heeft op goed onderwijs," aldus Coorevits.

Deel dit via