VIVES is vanaf nu ook een officieel erkende vliegschool

Frank Devos
drone77.jpg

VIVES is voortaan een DTO, Declared Training Organisation. Dat is een door de federale overheid goedgekeurd opleidingscentrum voor piloten. Dit betekent concreet dat VIVES nu theorie PPL, of Privaat Piloot Licentie, mag onderrichten.

Dit zal gebeuren in het nieuwe postgraduaat Unmanned Aircraft Systems (UAS of drones) en de keuzerichting Unmanned Aircraft Systems van de bachelor in de luchtvaart. Die opleidingen worden gegeven aan het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum aan VIVES Oostende VLOC.

Het nieuwe postgraduaat Unmanned Aircraft Systems is een praktijkgerichte opleiding waarin de dronewereld zijn geheimen onthult. Na deze opleiding kun je deze nieuwe technologie efficiënt toepassen in je bedrijfswerking en praat je met kennis van zaken over drones. Het gebruik van drones (Remotely Piloted Aircraft Systems of RPAS) neemt immers razendsnel toe. VIVES volgt deze technologie op de voet en onderzoekt in het expertisecentrum Dronelab in het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum hoe drones ingezet kunnen worden.

Deel dit via