VIVES trakteert zes docenten met een werkveldstage naar aanleiding van Dag van de leraar

Frank Devos
werkveldstage.jpg

Vrijdag 5 oktober 2018 is Dag van de leraar. In VIVES worden de docenten op een bijzondere manier gevierd. Naast een ontbijt dat aangeboden wordt, worden op die dag immers de zes docenten van VIVES bekend gemaakt die dit academiejaar ‘getrakteerd’ worden op een maand stage.

Elk jaar mogen zes docenten van de hogeschool vier weken lang op werkveldstage (en worden ze gedurende die maand in de hogeschool vervangen in hun opdracht als docent). Zo kunnen de docenten connecteren met het werkveld én kunnen ze meedraaien in een innovatieve werkomgeving.  De docenten mogen het lesgeven een maand achter zich laten om hun kennis en inzichten over hun vak verder uit te bouwen. Ook de stagebedrijven kunnen van de docenten leren en zo ontstaat er een echte wisselwerking. Omdat docenten via een werkveldstage extra ervaring opdoen, kunnen de opleidingen van VIVES zich nog sterker blijven ontwikkelen.

Vanochtend werden de namen van de zes docenten die op werkveldstage mogen, bekendgemaakt. Zij krijgen de kans om op een informele manier bij te leren. Zo vertegenwoordigen ze ook de drie kernwoorden van VIVES: drive, connectie, innovatie. Vanuit een zelfsturende leerervaring gaan ze in dialoog met het werkveld om de opleiding te optimaliseren. De bekendmaking van de nieuwe lichting stagiairs/docenten gebeurt door een van de docenten die vorig jaar een werkveldstage mocht volgen.

In het academiejaar 2018-2019 krijgt een opleiding per studiegebied de kans om een docent op stage te sturen. Vooral bedrijven of organisaties die de beroepen van morgen in de kijker zetten, zijn geschikte stageplaatsen. De docenten delen hun ervaringen op een openbare blog of via een persoonlijk kanaal.

Deel dit via