VIVES Torhout pakt uit met innovaties binnen de lerarenopleidingen

Frank Devos
laptops.jpg

VIVES Torhout pakt vanaf het academiejaar 2020-21 uit met twee nieuwigheden in de lerarenopleidingen. De inhoud van het onderwijsvak informatica wordt volledig vernieuwd. Er wordt nog meer ingespeeld op de actuele IT thema's en trends. Hiermee kunnen afgestudeerden zowel binnen als buiten het onderwijs aan de slag. Daarnaast wordt er voor onderwijsvak economie en onderwijsvak bedrijfsorganisatie een gemeenschappelijk eerste jaar ingericht.

Digitopper

Als digitopper ontrafelen studenten van het onderwijsvak informatica hoe je ICT-vaardigheden efficiënt aanleert maar ook hoe je ICT effectief kan inzetten tijdens leerprocessen. Zo verdiepen ze zich in actuele ICT-toepassingen, -trends en -mogelijkheden en ervaren ze wat zij kan betekenen in de onderwijs- en vormingssector. Of je nu leraar ICT of informatica, STEM-coach, pedagogisch ICT-ondersteuner of technisch ICT-coördinator wil worden, tijdens deze vernieuwde opleiding ga je voor veelzijdigheid!

De opleiding staat ook open voor wie geen tijd heeft voor of nood heeft aan het volledige traject. In onze snel ontwikkelende digitale samenleving is het alsmaar belangrijker om bij te blijven. Daarom kun je ook intekenen op een of meer individuele opleidingsonderdelen. Wanneer je slaagt voor het examen van zo’n opleidingsonderdeel behaal je een‘creditattest of micro degree.

Dit is een uitgelezen kans voor leraren lager onderwijs, secundair onderwijs of volwassenenonderwijs, begeleiders van CoderDojos of techniekacademies, ICT-trainers, helpdeskmedewerkers, enzovoort. Kortom, ideaal voor wie zijn of haar ICT-kennis wil uitbreiden, meer wil weten over digididactiek, de recent vernieuwde leerplandoelen en voor wie ICT in het secundair onderwijs efficiënt wil realiseren of de integratie van ICT in de les wil optimaliseren.

Bedrijfsorganisatie en economie

Ben jij graag op de hoogte van wat er op financieel-economisch vlak rondom jou en in de wereld gebeurt? Wil jij dat ook allemaal kunnen verklaren en uitleggen? Heb jij interesse in de boeiende wereld van het ondernemen? Wil jij de vele facetten van de bedrijfswereld doorgronden? Wil jij bovendien met je passie en je gedrevenheid jongeren inspireren? Wil je jouw steentje bijdragen aan de vorming tot kritische burgers, bewuste consumenten en duurzame ondernemers? Droom jij van een veelzijdige opleiding mét toekomst waar je nog alle kanten mee uit kan, zowel in het onderwijs als in de financiële, commerciële als socio-economische sector? Dan is het onderwijsvak economie of het onderwijsvak bedrijfsorganisatie iets voor jou.

Het eerste jaar van de opleiding is gemeenschappelijk. Je maakt er kennis met de basisinhouden van beide onderwijsvakken. Vanaf het tweede jaar kun je je dan specialiseren tot leraar economie of leraar bedrijfsorganisatie. Met dit diploma kan je terecht in het secundair onderwijs, volwassenen-, buitengewoon en  deeltijds onderwijs, de bank- en verzekeringswereld en commerciële en socio-economische sectoren. 

Het onderwijsvak economie kun je ook volgen in VIVES Brugge Xaverianenstraat.

Deel dit via