VIVES-studiegebieddirecteur Jan Vandekerckhove publiceert met De treinlezer zijn treinleeservaringen

Frank Devos
treinlezer.png

Jan Vandekerckhove uit Oostende heeft een nieuw boek uit. In De Treinlezer. Een leven in boeken beschrijft de trein- en boekenliefhebber zijn treinleeservaringen uit de periodes 1987-’97 en 2014-’20. Jan is bij VIVES studiegebieddirecteur van het studiegebied biotechniek en van de paramedische opleidingen uit het studiegebied gezondheidszorg.

“Onderweg zijn met de trein betekent voor veel reizigers tijd voor jezelf, even een moment helemaal voor jou. In die eigen tijd kun je van alles doen, waarvan vooral lezen populair is. Met treinlezen kietel je je brein en hou je je hersenen fit. Het boek bevat naast beschouwingen over de kracht van treinlezen een honderd boeken tellende leeslijst. Elk boek is het uitgangspunt voor bespiegelingen over het leven zoals het is”.

“Sommige boeken schenken je een gevoel van vreugde maar je koestert ook titels die je hebben geïrriteerd, verward, aan het denken gezet of intens verdrietig gemaakt. Een leeslijst is niet zomaar een verzameling die je moet opruimen. Ze is een universum met gedachten en verhalen uit de hele wereld, van nu en vroeger. Ze verenigt je verleden en je toekomst. De boeken die je tijdens je dagelijkse treinritten hebt gelezen en die je mee hebben gemaakt tot wie je bent. Eigenlijk is het een autobiografie geschreven door anderen.”

De treinlezer telt 352 pagina’s en is verschenen bij Uitgeverij Groeninghe, ISBN 9789461360717. De kostprijs bedraagt € 25, te storten op rekeningnummer BE77 7390 1673 6642 BIC KREDBEBB, met vermelding van naam en adres. De verzending is gratis.

Deel dit via