VIVES start nieuw incompany-traject voor winkelmanagement aan VIVES Kortrijk

Frank Devos
winkel.jpg

Hogeschool VIVES start op 29 september 2020 aan VIVES Kortrijk met het gloednieuwe incompany-traject in de graduaatsopleiding winkelmanagement. Werknemers uit de retailsector kunnen zich via deze opleiding omscholen tot een leidinggevend profiel. VIVES toont hiermee dat het volop gelooft in de kracht van de retail, ook in het post-corona tijdperk. Intussen vond een coronaproof kick-off-moment plaats.

Het coronavirus heeft de retail zwaar onder druk gezet. Veel winkels kregen het de voorbije maanden hard te verduren. “Toch merken we dat de retail zich stilaan herstelt en dat er nieuwe kansen liggen voor de winkeliers”, klinkt het bij het opleidingshoofd Anja Vanroose. Het is volgens haar dan ook het uitgelezen moment om te starten met een nieuwe opleiding voor werknemers in de retail: “Het coronavirus heeft de online verkoop een enorme boost gegeven en ook de klantenbeleving wordt meer dan ooit de kans om jezelf als retailer te onderscheiden. Daarop willen wij inzetten.”

E-commerce en klantenbeleving vormen dan ook twee centrale speerpunten van de nieuwe opleiding. De studenten-werknemers zullen daarnaast ook tal van leidinggevende vaardigheden aanleren die ze meteen kunnen toepassen op de huidige werkplek. “We willen dat de studenten-werknemers na twee jaar zelfstandig een winkelpunt kunnen organiseren, een team kunnen aansturen en dat ze klaar zijn om de post-corona uitdagingen aan te grijpen om van hun retailverhaal een succes te maken”, besluit Vanroose.

Deel dit via