VIVES stapt in innovatietraject 5x5 Design Regio Kortrijk om expertise zichtbaar en toegankelijk te maken voor ondernemingen

Frank Devos
drone27.jpg

Met de deelname aan het 5x5-project Design Regio Kortrijk wil VIVES een modulair communicatiemodel ontwikkelen om de aanwezige expertise op het vlak van innovatie zowel extern als intern te promoten. VIVES gaat hiervoor een samenwerking aan met Studio Dott.

Naast de meer dan dertig bacheloropleidingen via dag- of afstandsonderwijs voor studenten van alle leeftijden, biedt VIVES praktijkgericht onderzoek en dienstverlening aan organisaties en bedrijven. VIVES zet hard in op innovatie met impact. 

Als eerste case werd de expertise met drones gekozen. Uniek en te weinig bekend is het luchtvaartcentrum van VIVES Oostende VLOC met bijhorende opleidingen en topexpertise op het vlak van drones.

VIVES is in de Benelux een koploper op het gebied van drones. Zo zit VIVES mee in adviesgroepen voor de ontwikkeling van het wetgevend kader, heeft de hogeschool een unieke fly-zone aan zee (vertrekkend vanuit Lombardsijde tot 23 km op zee) en een toelating voor testvluchten klasse 1. Recent ging ook een nieuwe specialisatie Unmanned Aircraft Systems van start binnen de afstudeerrichting luchtvaarttechnologie.

Deel dit via