VIVES Roeselare houdt studiedag rond dieren in Vlaamse woonzorgcentra

Frank Devos
hondenzorg.jpg

Het aantal dieren in Vlaamse woonzorgcentra kent de laatste jaren een enorme groei. De therapeutische effecten die dieren op mensen hebben werden doorheen de jaren wetenschappelijk gedocumenteerd. Steeds meer verschillende diersoorten geven zorg- en welzijnsorganisaties kleur en verbeteren er het therapeutische aanbod.

Tijdens een studiedag op zaterdag 5 oktober 2019 in VIVES Roeselare wordt dieper ingegaan op het hoe en waarom van dieren in Vlaamse rusthuizen: wat is er al en wat kan beter? Op het programma staan onder meer een keynote van Lonneke Schuurmans over het inzetten van dieren in Nederlandse woonzorgcentra en de positieve effecten van dieren op personen met dementie. Onderzoekster Annelies Flamang van VIVES stelt de resultaten voor van haar PWO-onderzoek Dieren in Vlaamse woonzorgcentra.

De studie is bedoeld voor iedereen die in een zorgsetting (WZC) in het kader van goede en innovatieve zorgverlening met dieren aan de slag is, gaat of wil gaan, iedereen die nieuwsgierig is naar de resultaten van onderzoek naar de effecten van dieren in rusthuizen en iedereen die meer wil weten over de positieve effecten van dieren op personen met dementie.

Deel dit via