VIVES reikt Aureus VIVES-prijs uit aan prof. dr. Petra De Sutter en opent academiejaar met festival

Frank Devos
aureusdesutter.png

VIVES opent op woensdag 13 september 2017 het nieuwe academiejaar met een festival op VIVES Kortrijk. Er zijn optredens van Dennis Cartier, Bassense, Jebroer, Mark with a K and MC Chucky, en Devoo. Tijdens de academische zitting wordt de Aureus VIVES-prijs uitgereikt aan prof. dr. Petra De Sutter, buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de Universiteit Gent en hoofd van de afdeling Reproductieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent.

De raad van bestuur en directie van VIVES loven haar omwille van haar baanbrekend werk op het vlak van embryonale stamcellen, het eicelactivatiemechanisme, fertiliteitspreservatie en medisch begeleide voortplanting. Daarnaast blinkt ze uit door haar maatschappelijk engagement in diverse internationale gremia, haar internationale uitstraling in alles wat te maken heeft met haar vakgebied en haar onverdroten bio-ethisch engagement.

Daarnaast prijst VIVES prof. dr. Petra De Sutter om haar moedige rol als boegbeeld van de transgenderbeweging en haar bovenvermelde eigenschappen en verdiensten die een blijvende inspiratie vormen voor al wie met haar samenwerkt. Daarnaast vervult ze een eminente voorbeeldrol binnen de brede academische wereld en per afgeleide voor het hele hoger onderwijs, en inzonderheid ook voor allen die verbonden zijn aan VIVES.

Deel dit via