VIVES-personeel vliegt buiten: hogeschoolmedewerkers trekken naar het werkveld

Frank Devos
team02.png

Hogeschool VIVES heeft de ambitie om studenten voor te bereiden op de beroepen van morgen en zet in op de competenties van de 21ste eeuw. Onder deze competenties begrijpt VIVES de internationale competenties, duurzaam handelen, omgaan met diversiteit, ondernemerszin, interdisciplinair samenwerken, de levensbeschouwelijke competenties en mediawijsheid. Maar hoe krijgen deze 21ste-eeuwse competenties invulling en wat verwacht het werkveld van onze opleidingen? Wat zijn nu eigenlijk die beroepen van morgen? 

Daarom vliegt het personeel van VIVES op 3 februari 2017 voor één dag buiten. Op deze lesvrije dag krijgt het personeel de mogelijkheid om hun kennis te verrijken in het werkveld. Hiervoor kunnen ze zelf op zoek gaan naar een innovatieve werkplek waar ze wat ervaring willen opdoen. Ofwel kunnen ze mee op bezoek naar een bedrijf/organisatie dat door VIVES geselecteerd werd, omdat ze trendsetter zijn op het vlak van de competenties van de 21ste eeuw. Hoe de competenties van de 21ste eeuw in het werkveld vorm krijgen, staat deze dag centraal. Het is bovendien een unieke gelegenheid om de banden met het werkveld te smeden en/of te versterken. 

Het aanbod, dat onder meer tot stand kwam door de samenwerking met VOKA, Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Unizo, de Provincie West-Vlaanderen en Vlajo, omvat o.a. een bezoek aan deze bedrijven of organisaties: de Stadsboerderij Kortrijk, CREAX (Kortrijk), PRoF-projects (Poperinge), Vyncke (Harelbeke), Barco (Kortrijk), het Jan YpermanZiekenhuis (Ieper), de OESTERBANK (Oostende), Designregio Kortrijk, het Vlaams Huis van de Voeding (Roeselare), een toelichting over de stadsontwikkeling in Roeselare en het bijwonen van STEM- en CLIL-lessen in het secundair onderwijs (Torhout, Brugge).

Deel dit via