VIVES-opleiding luchtvaart neemt deel aan de Luchtvaartdag in Oostende

Frank Devos
Luchtvaart Cockpit

Op zaterdag 22 april 2017 zet de luchthaven Oostende-Brugge zijn deuren weer open. Samen met de Vlaamse lucht- en ruimtevaartindustrie, de Belgische Luchtmacht en de Vereniging Vlaamse MotorVliegclubs organiseert de Vlaamse overheid de tweede editie van de Luchtvaartdag. Ook de opleiding luchtvaart van VIVES campus Oostende neemt hieraan deel.

Jong en oud krijgen die dag een unieke blik achter de schermen van de luchtvaart. Wil je werken in en rond vliegtuigen? Op de luchthaven van Oostende studeren zo'n 150 studenten van Hogeschool VIVES. Tijdens de Luchtvaartdag kun je onze Boeing 727 bezoeken en kennismaken met systeemsimulatoren en virtual reality training.

Neem plaats in een helikopter, in onze trainingsvliegtuigen voor lijnpiloten, bekijk een straalmotor vanbinnen en bewonder de evolutie van de dronewereld. VIVES is de eerste hogeschool in Vlaanderen die drones en virtual reality in een bacheloropleiding integreert.

Dit kan van 10 tot 17u in het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum - VLOC, Nieuwpoortsesteenweg 945C, Oostende. Meer info op  mow-vlaanderen.be/luchtvaartdag2017.

Deel dit via