VIVES opent nieuwe vleugel van handelswetenschappen en bedrijfskunde The Cloud in campus Kortrijk

Frank Devos
cloud.JPG

VIVES heeft gisterenavond op campus Kortrijk feestelijk The Cloud geopend, een nieuwe en zesde vleugel voor het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde. In hypermoderne infrastructuur wil de businessschool of the future creativiteit uitlokken en technologische uitdagingen opzoeken en trotseren.

Voor de officiële opening op dinsdag 21 maart 2017 waren zo’n 300 betrokkenen uitgenodigd. Tijdens een academisch gedeelte gaven enkele prominenten hun visie op de rol van een hogeschool in dit snel evoluerende tijdperk. Na een inleiding van de algemeen directeur van VIVES, Joris Hindryckx, kwam professor Filip Dochy, hoogleraar aan de KU Leuven, aan bod. Hij belichtte High Impact Learning en de businessschool van de toekomst.

Het belang van professionele bachelors handelswetenschappen en bedrijfskunde voor het werkveld, kan niet worden ontkend. Uit bevragingen blijkt dat 40% van de laatstejaars van VIVES, handelswetenschappen en bedrijfskunde, een contract op zak hebben voor eind juni. 95% van de afgestudeerden vindt werk binnen de drie maanden na afstuderen.

Huddle spaces, collaboration rooms en flexstools

Binnen in het gebouw valt vooral de ruimte, de lichtinval, de perfecte akoestiek en het witte, strakke design op. Het onderwijs van de toekomst met o.a. blended learning, digitalisering en teamwork vraagt om flexibele ruimtes die in een handomdraai een andere werkmethode moeten garanderen.

VIVES zorgde naast de flexstoolsystemen ook voor extra bijzondere faciliteiten in de lokalen en aula’s. Zo zijn er bijvoorbeeld de huddle spaces waarin je tijdens een spontane vergadering je computerscherm draadloos kan delen op een groot scherm, dat zich opsplitst volgens het aantal deelnemers. In de collaboration rooms worden verschillende huddle spaces bij elkaar gebracht in klasformaat.

Alles bij elkaar telt The Cloud 35 grote displays en 240 computers, maar er is meer. VIVES zorgde ervoor dat de nieuwe lokalen makkelijk toekomstige applicaties kunnen opnemen.

Opening op basis van augmented reality

Om de technologie in The Cloud in de verf te zetten, zorgden de organisatoren van de avond, studenten eventmanagement op VIVES, voor een state-of-the-artspektakel met videomapping tijdens de openingsceremonie buiten. De studentenclub Mercurius, die ook haar 50-jarig bestaan viert, verwelkomde de gasten muzikaal aan het gebouw. Architect Johan Bosschem gaf inside-information mee en dan was het tijd voor de druk op de knop: prominenten lanceerden de indrukwekkende kick-off van de businessschool of the future.

Deel dit via