VIVES opent nieuw academiejaar met twee procent meer nieuwe inschrijvingen

Frank Devos
CAMP_Brugge_3_0.jpg

Hogeschool VIVES opent vandaag het nieuwe academiejaar met 2% meer nieuwe inschrijvingen in vergelijking met vorig jaar. De hogeschool zal uitkomen op in totaal ruim 13500 studenten in de basisopleidingen, gespreid over vijf studentensteden in West-Vlaanderen.

VIVES telt zes studiegebieden. Het aantal generatiestudenten, dus studenten die zich voor het eerst inschrijven aan een hogeschool, neemt toe in Roeselare (+23%), Oostende (+9%), Torhout (+5%) en Kortrijk (+3%) en neemt af in Brugge (-8%).

Wat de studiegebieden betreft kennen biotechniek (+15%), handelswetenschappen en bedrijfskunde (+4%), gezondheidszorg (+4%) en sociaal-agogisch werk (+2%) een toename. Industriële wetenschappen en technologie (-4%) en onderwijs (-6%) kennen een daling. Wat onderwijs betreft neemt het aantal nieuwe inschrijvingen toe in Kortrijk en Torhout maar neemt het af in Brugge.

Opvallende stijgers zijn verpleegkunde (+43%) en agro- en biotechnologie (+15%) in Roeselare. In Kortrijk zijn dat toegepaste informatica (+40%), elektronica-ICT (+30%), Office Management (+23%), toegepaste psychologie (+20%) en lager onderwijs (+10%). In Torhout zit vooral lager onderwijs (+10%) in de lift en in Brugge Office Management (+30%) en ergotherapie (+18%).

Vanochtend wordt het nieuwe academiejaar officieel geopend met een academische zitting in VIVES Brugge Xaverianenstraat. Het academisch gedeelte wordt gevolgd door een festival. Na een DJ-contest zijn er optredens van Sara Gold, Bassense, Mark with a K and MC Chucky, Regi en Devoo.

VIVES bouwt bruggen

Studenten en collega’s van VIVES Brugge Xaverianenstraat krijgen bij aanvang van het nieuwe academiejaar een button opgespeld met de tekst ‘Build Bridges not Walls’. Het is de blikvanger om tijdens het komende academiejaar aandacht te hebben voor de ‘bruggen’ die studenten en personeel voor en met elkaar kunnen bouwen in de wereld van vandaag. Op deze manier wil de campus werk maken van een warme hogeschool die muren neerhaalt en zo toegankelijk kan zijn voor iedereen.

Deel dit via