VIVES ontwikkelt online leermodule over bio-economie

Frank Devos
saveplanett.png

Eerder dit academiejaar ontwikkelde het expertisecentrum agro- en biotechnologie van VIVES Roeselare het fysieke bordspel Save Our Planet. Ter voorbereiding van dit spel werd ook een leermodule ontwikkeld. Deze is nu volledig gedigitaliseerd en kan door iedereen van thuis uit gratis worden gebruikt.

Bij een bio-economie bekijkt men onder andere hoe je het gebruik van fossiele grondstoffen kan verminderen. De hele module is opgebouwd met info en videofragmenten zodat leerlingen en andere geïnteresseerden dit alles op een visuele manier kunnen leren kennen. De module richt zich vooral tot leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar, maar kan zeker ook door andere  geïnteresseerden bekeken worden. 

Via de module leer je op een toegankelijke manier kennen wat het broeikaseffect is, wat fossiele brandstoffen zijn, wat hernieuwbare energie is …  De module behandelt vier onderwerpen:

  • de redenen voor een bio-economie,
  • de belangrijkste principes van een duurzame bio-economie,
  • circulaire economie en duurzaam productontwerp,
  • de rol van landbouw en voedselverpakking in een biogebaseerde economie.

Het doorlopen van de module neemt ongeveer twee uur in beslag. De module kun je in zowel het Nederlands als het Engels doorlopen.

Deel dit via