VIVES ondersteunt dringende oproep naar mondmaskers

Frank Devos
mondmasker.png

Er dreigt een groot tekort aan mondmaskers. Dit blijkt onder meer uit een oproep van viroloog Marc van Ranst om mondmaskers te schenken aan ziekenhuizen. VIVES wil niet passief blijven toekijken en doet een oproep binnen hun netwerk om ongebruikte mondmaskers te verzamelen.

Ze vragen docenten, studenten, bedrijven, winkels … om hun voorraad mond- en/of stofmaskers af te staan. Deze kunnen worden afgegeven aan het onthaal van de campussen VIVES Brugge Xaverianenstraat, VIVES Kortrijk en VIVES Roeselare. Deze drie campussen bieden een bacheloropleiding verpleegkunde aan, Brugge en Kortrijk ook vroedkunde.

In de campussen zal er een doos staan waarin je de maskers kunt deponeren. VIVES zorgt er dan op zijn beurt voor dat de maskers worden verdeeld onder de zorgverleners. Daarbij wordt gedacht aan ziekenhuizen en woonzorgcentra, maar ook aan thuisverpleegkundigen die eerstelijnshulp geven. Bij hen zijn er ook nijpende tekorten. Op die manier wilt VIVES zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en de oproep in de media van onder meer viroloog Marc van Ranst actief ondersteunen. 

Deel dit via