VIVES for Light in kader van Warmste Week

Frank Devos
kerstmarkt.png

In het kader van de Warmste Week organiseert VIVES op alle campussen heel wat acties in het kader van De Warmste Week. Dit gebeurt in samenwerking met Stuvo, de studentenverenigingen en de studentenraden. Als goed doel werd geopteerd voor Twobillioneyes.

Op de campus Brugge is er op donderdag 15 december 2016 van 11u tot 19u een kerstmarkt met tussendoor vrij podium voor talent van eigen bodem. 's Avonds sluiten we af met een optreden van een bekende artiest!

In Torhout organiseren de studenten een 16-uren actie van 14 december om 16u tot 15 december om 8u. Op het programma:

- 16-18u: 2-urenloop en kerstmarkt
- 18-20u: spaghetti en kerstmarkt
- 20-22u: [email protected]
- 22-00u: bar met karaoke en DJ
- 00-07u: [email protected]
- 07-08u: ontbijt

Studenten in Kortrijk zijn op donderdag 15 december dan weer welkom op een heuse kerstmarkt op de campus, en dit van 11u tot 19u op het pleintje voor 't Forum. Er is een live optreden, je kan plaatjes aanvragen, winter-BBQ smullen, en zo veel meer ...

In Tielt vindt er tijdens het kerstproject op donderdag 22 december vanaf 18u kerstfeest plaats, met om 20u een dessertbuffet. Docenten worden aangesproken om daarvoor een taart te bakken. Op 20 en 22 december worden ook pannenkoeken en warme chocolademelk verkocht.

Op de campus Roeselare kozen studenten ervoor om warme chocolademelk te maken voor hun medestudenten. De melk die wordt gebruikt komt uit de zuivelklas van de studenten agro- en biotechnologie. Die actie vond plaats op dinsdag 6 december.

Studenten van de campus Oostende krijgen ook de kans zich in te zetten voor het goede doel. Zij kunnen hun spaarcenten opdoen op de kerstmarkt op campus Oostende op maandag 12 december 2016 van 12u tot 22u.

Overkoepelend is er verder ook nog de verkoop van handcrème door de studenten van de studentenverenigingen en studentenraden van het studiegebied onderwijs. Je vindt hen op de campussen Brugge, Torhout, Tielt en Kortrijk.

VIVES koos voor twobillioneyes in samenspraak met de collega's van de verschillende campussen. We willen vooral organisaties helpen die ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot onderwijs. Twobillioneyes doet dit door mensen te helpen die geen toegang hebben tot een oogarts en daardoor uit de boot vallen omwille van hun visuele beperking die niet gecorrigeerd kan worden door een bril of lenzen. Dankzij twobillioneyes kunnen ook zij een opleiding volgen.

Deel dit via