VIVES Kortrijk gastheer voor internationaal congres rond entrepreneurship

Frank Devos
entrecul.png

Het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde van VIVES Kortrijk is op donderdag 22 en vrijdag 23 november 2018 gastheer van een multiplier event dat kadert in een Europees project waarvan VIVES samen met zes andere hogescholen en universiteiten deel uitmaakt. Het gaat om zeven hogescholen en universiteiten uit Finland, Polen, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Schotland en dus ook België. Thema is Entrepreneurship in times of disruption.

Het ECMT+-project handelt over Entrepreneurship and Communication in Multicultural Teams. Dit project bestaat uit drie componenten, een webplatform, het aanmaken van een blended module en het leren via uitwisseling van studiemateriaal en ervaringen.

Daarnaast is er een onderdeel waarbij elke hogeschool zes studenten kan laten deelnemen aan een Intensive Project. Een bootcamp van twee weken bij een van de partners maakt hiervan deel uit (in 2017 in Finland, in 2018 in Duitsland en in 2019 in Frankrijk). Het multiplier event kadert in het eerste onderdeel en vindt gedurende de drie jaar van het project telkens plaats in een ander partnerland: vorig jaar in Polen, dit jaar bij VIVES in Kortrijk en volgend jaar in Tsjechië.  

Tijdens het event is er zowel op donderdag als op vrijdag een keynote speaker. Op 22 november 2018 is dat Patrick Verschelde, die het zal hebben over The sustainable entrepreneur. Op 23 november 2018 heeft An Cosaert van de Antwerp Management School het over Exponential readiness: how to prepare companies for disruptive changes. Na de keynotes vinden er telkens workshops plaats. De eerste dag wordt afgesloten met een speed date. De ECMT+-partners delen hier hun ervaringen met het stimuleren van entrepreneurship in onderwijs met de aanwezigen. De tweede dag wordt afgerond met een panelgesprek rond Entrepreneurship in times of disruption.

In de dagen voor dit congres vinden aan het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde van VIVES Kortrijk ook de International Staff Days plaats met een 35-tal internationale docenten van in en buiten Europa. Die staff days zijn bedoeld voor alle studenten van het studiegebied van het tweede jaar, met de bedoeling iedereen een internationale ervaring mee te geven. Zo krijgen studenten die niet hebben deelgenomen aan facultatieve uitwisselingen, Erasmusprogramma’s of buitenlandse stage ook een minimale internationale ervaring.

Deel dit via