VIVES helpt bacheloropleiding hospitality management oprichten in Uganda

Frank Devos
uganda.jpg

In aanwezigheid van de Ugandese ereconsul Bernard Dossche heeft VIVES een Memorandum of Understanding ondertekend met Mountains of the Moon University Uganda en het Ministry of Tourism van het Afrikaanse land. VIVES zal er vanuit de opleiding hotelmanagement aan VIVES Brugge Xaverianenstraat de oprichting ondersteunen van een bacheloropleiding hospitality management.

Ereconsul Bernard Dossche zocht expertise in België voor het oprichten van een hotelschool en aansluitend een bacheloropleiding hospitality management in Mountains of the Moon University (MMU), Fort Portal, Uganda. Hij kreeg die aangeboden van de hotelschool Ter Duinen in Koksijde in de persoon van technisch adviseur Olivier Willaert voor de hotelschool en van gastdocent Dany De Wispelaere van VIVES Brugge Xaverianenstraat voor de bacheloropleiding.

De hotelschool vond ondertussen onderdak in een oefenhotel. Daarvoor gebeurden de nodige onderhandelingen met ‘Mountains of the Moon Hotel’ (MOM) in Fort Portal. Dit hotel, in de omgeving van MMU, wordt binnenkort omgevormd tot een oefenhotel onder leiding van Olivier Willaert. De bacheloropleiding kan plaatsvinden aan MMU, en de praktische cursussen in het oefenhotel.

Dany De Wispelaere werkte een curriculum uit voor de bacheloropleiding. Die werd in april 2018 door MMU ingediend voor goedkeuring. De bachelor zou moeten starten in augustus 2019. Er staan uitwisselingen geprogrammeerd met de Ugandese collega’s, vandaar de ondertekening van het Memorandum of Understanding.

Deel dit via