VIVES en de Brugsche Globetrotters organiseren elfde VIVES Campustocht

Frank Devos
campustocht.jpg

Op zondag 21 oktober 2018 vindt de 11de editie plaats van de VIVES Campustocht, georganiseerd door VIVES in samenwerking met de Brugsche Globetrotters. Die loopt opnieuw langs tal van rustige en trage wegen in de Brugse groene rand. Je kan kiezen uit wandelingen van 6, 12, 18, 24, 30 en 36 km. De afstanden van 6 km en van 12 km zijn rolstoel- en buggyvriendelijk (bij droog weer).

Start- en aankomstplaats liggen aan VIVES Brugge Xaverianenstraat, waar je ook kan parkeren. Met de wagen volg de tochtpijlen vanaf het station. Aan de campus bevindt zich de halte van buslijn 25. De wandeltocht staat voor iedereen open. Aan de startplaats en rustposten kan je iets eten of drinken aan democratische prijzen. Aanmelden gebeurt de dag zelf.

Vanuit VIVES Brugge Xaverianenstraat gaat het, al naargelang de gekozen afstand, deels door de bossen van Sint-Michiels en Sint-Andries: Tillegem, Beisbroek en Tudor. Verder worden de zuid-Brugse randgemeenten verkend langs de rustigste en onbekendste wegen en paden. Zowel in de bossen als in de rustige delen van Sint-Michiels en Sint-Andries is de intredende herfst een schouwspel op zich.

Een ideale gelegenheid om te ontspannen op zondag! De sportieve drempel ligt laag en iedereen kan deelnemen. Je kan vrij starten tussen 8 en 15u (aankomst voor 18u) en kiezen uit diverse afstanden. Alle tochten zijn prima bewegwijzerd. De aanmeldingsprijs bedraagt € 1,50. Voor federatieleden is dat € 1,10 en voor kinderen jonger dan 12 jaar € 0,50.

Deel dit via