VIVES en Belgische Marine zetten eerste stappen richting samenwerking

Frank Devos
marinesmw.png

VIVES ontving afgelopen woensdag admiraal Jan De Beurme. De Beurme, sinds kort de nieuwe baas van de Belgische Marine, sprak er samen met VIVES Technology over de toekomst van de Noordzee, de veelzijdigheid van drones en de opleidingsmogelijkheden voor mariniers.

VIVES Technology, verantwoordelijk voor het studiegebied industriële wetenschappen en technologie bij VIVES, had afgelopen woensdag een inspirerend en leerrijk gesprek met De Beurme. Beide partijen zien enkele veelbelovende opportuniteiten in een samenwerking. Een daarvan: medewerkers van de Marine een technische opleiding laten volgen tijdens hun loopbaan. 

Voor de Belgische Marine zijn technisch geschoolde medewerkers van groot belang. Dat medewerkers tijdens hun loopbaan hun technische kennis kunnen bijschaven, vindt De Beurme dan ook een interessante piste. Dat kan bij VIVES Technology via het systeem van werkplekleren. “Werkplekleren is de perfecte manier om je als werknemer bij te scholen zonder je carrière op pauze te zetten”, vertelt Veerle De Mey, directeur bij het studiegebied industriële wetenschappen en technologie. “In onze technische graduaatsopleidingen kunnen matrozen een derde van hun leertijd doorbrengen bij de Marine en op die manier op de werkplek zelf nieuwe competenties verwerven.” Ook de combinatie van werken bij de Marine en het volgen van een technologische bacheloropleiding is mogelijk.

De Beurme en VIVES Technology zijn er allebei van overtuigd dat techniek en technologie de toekomst zullen bepalen, maar dat de menselijke component steeds belangrijker zal worden. “Creativiteit, leiderschap en een probleemoplossend vermogen blijven typisch menselijk”, zegt De Mey. “We zullen altijd mensen nodig hebben om technologieën te vernieuwen en te verfijnen.”

Deel dit via