VIVES-dag van de Mantelzorg

Frank Devos
Lisa mantelzorgt

Exact een jaar geleden organiseerde VIVES de Dag van de Mantelzorg om bewustzijn rond mantelzorgers aan te wakkeren. 1 op de 5 hogeschoolstudenten is mantelzorger. Dat betekent dat zij naast hun studie ook nog eens de zorg van een naaste op zich nemen. VIVES voorziet extra ademruimte voor deze studenten met het student-mantelzorgerstatuut.

Zorg jij ook voor iemand in je naaste omgeving? Wist je dat je bij VIVES het statuut van student-mantelzorger kan aanvragen? 32 VIVES-studenten gingen je al voor. Met dit statuut proberen we onze mantelzorgende studenten zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo kun je bijvoorbeeld rekenen op psychologische en financiële ondersteuning. Verder hebben deze studenten ook de mogelijkheid om te kiezen voor een beperkter studieprogramma of kunnen ze rekenen op flexibelere les- of stage-uren.

Wil je graag meer info? Bekijk op je gemak eens onze infopagina en neem zeker contact om met je studie- en trajectbegeleider. Zij helpen je graag om een traject uit te stippelen waarin je je studie met mantelzorgen kan combineren. Wil je graag een persoonlijk gesprek? Spreek gerust iemand aan van jouw studie- en trajectbegeleidingsdienst. Bekijk de reportage over een van onze mantelzorgende studenten, Lisa, hier: www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/02/13/vives-viering-studenten-mantelzorgers. Interesse in de zorg? Al gedacht aan een bachelor of graduaat in het studiegebied gezondheidszorg?

Deel dit via