VIVES campus Roeselare schenkt cheque aan zorgboerderij ’t Oude Rozenhof in Aartrijke

Frank Devos
rosenhofcheque.png

VIVES campus Roeselare reikt op maandag 27 maart 2017 een cheque van 525 euro uit aan zorgboerderij ’t Oude Rozenhof in Aartrijke. Dat is de opbrengst van een dag vol radio in de campus op 23 februari 2017. 

In de campus werd toen een hele dag radio gemaakt via een YouTube-livestream. Er werd om het uur nieuws gegeven, er waren verschillende rubrieken maar vooral: mensen konden tegen een vrijwillige bijdrage een plaatje aanvragen voor iemand anders. De radiomakers zaten in een glazen box, waar ze ook gasten konden ontvangen.

Er was steeds een hoofdpresentator aanwezig met een sidekick en eventueel een gast. Daarnaast waren er ook foodtrucks en drankenstandjes. Vervolgens organiseerde de dienst studentenvoorzieningen nog een comedy-avond op de campus. Op die manier probeerde VIVES mensen te connecteren.

De opbrengst van de dag gaat naar zorgboerderij ’t Oude Rozenhof, een hoeveslagerij/zorgboerderij in Aartrijke. VIVES vond het een passend goed doel omdat het de zorg en landbouw verbindt.

’t Oude Rozenhof

‘t Oude Rozenhof wil een pilootproject uitwerken om samen met mensen met een mentale beperking het landbouwbedrijf te runnen. We willen op deze wijze landbouw en welzijn met elkaar verbinden. Het wordt gedragen door een gans landbouwersgezin. Het is de bedoeling dat alle taken van het landbouwbedrijf en de landbouwverbreding samen met de cliënten worden uitgevoerd.

Competentiemanagement is een centrale schakel in dit geheel. De activiteiten bestaan vooral uit werken met de dieren, werken aan de groenten en fruit. Er is ook een hoeveslagerij, met enerzijds een hoevewinkel en anderzijds werken we mee aan boeren en buren, dit is een toepassing van de korte keten. De cliënten kunnen die taken opnemen die ze aankunnen. Verder wordt er ook dagelijks vers gekookt met producten van de boerderij en van collega-boeren. Er worden ook vormingsmomenten aangeboden.

Gezien boeren zich niet beperkt tot werken van 9u en 17 u, bieden we ook de kans om te overnachten. Zo is het mogelijk om het inclusieverhaal compleet te maken. Het echte leven op de boerderij is op deze wijze volledig.

Deel dit via