VIVES campus Roeselare organiseert vierde Dag van de Voeding

Frank Devos
Voedings- en dieetkunde Citroen

VIVES Campus Roeselare ontving op woensdag 26 april 2017 zestig leerkrachten uit het secundair onderwijs op de vierde editie van de Dag van de Voeding, georganiseerd in samenwerking met het Eeckhoutcentrum. Ook dit jaar kon letterlijk en figuurlijk geproefd en bijgeschoold worden in vier workshops.

Chef Jean-Luc Heremans en docent voedingsmiddelentechnologie Freddy Bekaert speelden een thuismatch in de eigen keuken van VIVES campus Roeselare. In hun workshop Chemie in de keuken werd gedemonstreerd hoe je chemie kan integreren in kooklessen, en dit met kant-en-klare experimenten die zo kunnen worden geïmplementeerd in de lessen. 

Daarnaast nam Olivier Catry van Olive Oil de aanwezigen mee naar de boeiende wereld van de  olijfolie en balsamico-azijn. In een derde workshop presenteerde Elien Danckaert van Flanders’ Food welke kansen nog open liggen bij productontwikkeling in de voedingssector, waarbij ze de waarheid achter hypes en trends in de voeding op een wetenschappelijke manier bevestigde en/of weerlegde. Saskia Buysens, hoofd onderzoek van PCG Kruishoutem, vertelde op haar beurt hoe smaak kan worden gemeten. Ook deze workshop bood onmiddellijk integreerbare leerstof aan. 

Doorlopend konden aanwezigen bij de collega’s van het onderwijsvak voeding-verzorging van de bachelor secundair onderwijs aan VIVES campus Torhout terecht voor een doe-het-zelf-kit waarmee je je eigen blackbox voor handhygiëne kan maken. Daarnaast werden een 60-tal boeken uit het vakgebied voeding uit de campus Roeselare-bibliotheek ter inzage gelegd.  

Deel dit via