VIVES campus Kortrijk houdt ludieke actie in basisschool ‘t Fort

Frank Devos
savedbell.png

Het studiegebied onderwijs van VIVES campus Kortrijk neemt op donderdag 5 oktober 2017 deel aan de actie ‘Saved by the bell’. Tijdens deze Internationale Dag van de Leerkracht vindt er een muzisch moment plaats op de speelplaats van de Vrije Basisschool ’t Fort in Kortrijk, om de leerkrachten in de bloemetjes te zetten.

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Nochtans is onderwijs de hefboom voor ontwikkeling. Onderwijs maakt werk van gelijke kansen. Daarom zetten we op de Internationale dag van de Leerkracht van 5 oktober niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerper.

Overal ter wereld geven leerkrachten, vaak in moeilijke omstandigheden, het beste van zichzelf. Maar ook de miljoenen kinderen die geen toegang hebben tot basisonderwijs of lager secundair onderwijs verdienen onze aandacht. Scholen worden daarom opgeroepen om de schoolbel eens extra te laten luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed onderwijs.

Deel dit via