VIVES Brugge Xaverianenstraat start nieuw keuzetraject Business Technology Management met steun van Agoria

Frank Devos
bustech.jpg

VIVES Brugge Xaverianenstraat start vanaf september 2019 in haar bacheloropleiding bedrijfsmanagement het keuzetraject Business Technology Management op. Daarin worden alle zeven zogenaamde ‘Made Different-transformaties’ opgenomen. Op die manier worden de bachelorstudenten toekomstgericht opgeleid. Hiermee inspireren Agoria en Sirris, na Europa, ook de Vlaamse hogescholen en universiteiten. 

De KU Leuven was de eerste universiteit die de Made Different-methodiek gebruikte om het opleidingsonderdeel 'Interdisciplinaire bedrijfsprojecten' vorm te geven. Voor de masterstudenten industrieel ingenieur, handelsingenieur en handelswetenschappen, en bachelorstudenten milieu- en preventiemanagement worden alle bedrijfsprojecten op de Made Different-transformaties gebaseerd, met diverse bedrijfsmatige en technische projectvragen als resultaat.

Made Different

De industrie in België staat voor enkele van de grootste uitdagingen uit zijn geschiedenis. Topkwaliteit garanderen, kleine reeksen betaalbaar houden, snel grote volumes halen, een efficiënte administratie voeren, duurzaam ondernemen… Het actieplan Made Different maakt van deze uitdagingen net opportuniteiten met de steun van Agentschap Innoveren en Ondernemen. Hoe doen we dat? Aan de hand van 7 sleuteltransformaties, die uw bedrijf transformeren tot een heuse Fabriek van de Toekomst.

Hogeschool VIVES gaat nog een stapje verder dan de KU Leuven, en baseert een volledig keuzetraject op de door Agoria en Sirris ontwikkelde methodologie. Die werd ook al door de Europese Commissie geselecteerd om pan-Europese ondersteuningsdiensten voor KMO’s vorm te geven. Binnen de opleiding bedrijfsmanagement, die een generalistische insteek heeft, staat het keuzetraject Business Technology Management de studenten toe om al tijdens hun opleiding het adagio 'the only constant is change' te ervaren en te leren hoe zij hiermee professioneel om kunnen gaan.

Door alle transformaties in het pakket op te nemen, erkent ook Hogeschool VIVES de waarde van elke transformatie afzonderlijk, en van de interacties tussen projecten en afdelingen die change management met zich mee brengen. “Zulke positieve en toekomstgerichte keuzes worden door Agoria aangemoedigd en ondersteund. We zijn dan ook graag bereid om andere hogescholen en universiteiten mee te nemen in het Factory of the Future-avontuur”, aldus Agoria.

Agoria - Sirris

Agoria, het vroegere Fabrimetal, is de federatie van de bedrijven van de Belgische technologische industrie en verenigt 1750 (2017) ondernemingen met in totaal ca. 300.000 werknemers (2017). Daarmee is het de grootste sectorale werkgeversorganisatie van België.

Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie, is een Belgische non-profitorganisatie met als doel het ondersteunen van bedrijven bij het invoeren van technologische innovaties. Sirris werd in 1949 door het toenmalige Fabrimetal opgericht onder de naam WTCM-CRIF.

Deel dit via