VIVES Brugge Xaverianenstraat organiseert gezondheidsdagen voor leerlingen secundair onderwijs

Frank Devos
gezond.jpg

Op donderdag 7 november 2019 vindt de eerste van vier Care4You gezondheidsdagen plaats op VIVES Brugge Xaverianenstraat. Met Care4You biedt VIVES de leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs een gezondheidsdag aan. De leerlingen maken via ludieke workshops en activiteiten kennis met de zorgsector. De VIVES-studenten zullen de leerlingen begeleiden rond het thema zelfzorg in de gloednieuwe Zorglab-infrastructuur.

Een 100-tal zesdejaars van twee secundaire scholen uit Wervik en Brakel krijgen een aanbod dat past in alle VIVES-opleidingen van gezondheidszorg: ergotherapie, logopedie, audiologie, verpleegkunde, vroedkunde en voedings- en dieetkunde. Zo geven de studenten voedings-en dieetkunde de workshops Pupil of papil? Invloed van kleur op smaak en Mobile health brengt je beweegpatroon in kaart. De studenten logopedie en audiologie maken de leerlingen wijzer door activiteiten rond ‘Audiogram, je hoort het goed!’ en ‘Lip- en tongkrachtmetingen’.

Het Care4You project creëert een win-win situatie voor de hogeschoolstudenten en de leerlingen van het secundair onderwijs. De VIVES-studenten realiseren hun eindcompetenties rond maatschappelijke dienstverlening, ondernemerschap en creativiteit. De leerlingen van het secundair onderwijs worden op hun beurt bewust gemaakt van de voordelen van een gezonde levensstijl. Ze doen bovendien kennis op over een brede waaier van gezondheidszorgthema’s en kunnen al even proeven van het studentenleven aan de hogeschool.

Opzet is dat Care4You dagen een vervolg krijgt. Zo worden meer leerlingen op een leuke manier geïnformeerd over de beroepen in de gezondheidszorg zoals verpleegkunde, een sector waarin een tekort heerst op de arbeidsmarkt. Scholen kunnen steeds contact opnemen voor verdere informatie over een sessie voor hun leerlingen.

Deel dit via