VIVES Brugge Xaverianenstraat ontvangt eerste Amerikaanse onderzoekster met Fulbright-beurs

Frank Devos
logoprvr.png

Deze maand is professor Martine Vanryckeghem van de University of Central Florida (UCF) in Orlando, als onderzoekster te gast binnen de opleiding logopedie aan VIVES Brugge Xaverianenstraat. De samenwerking tussen VIVES en UCF loopt al sinds 2015 na de ondertekening van een memorandum of understanding. 

UCF is een van de grootste Amerikaanse universiteiten, met meer dan 69.000 studenten, 13.500 werknemers, 99 bachelor- en 89 masterprogramma’s. Professor Vanryckeghem is verbonden aan de School of Communication Sciences & Disorders als Pegasus Professor. Ze is Board Certified Fluency Specialist en European Certified Fluency Specialist.

Haar opdracht binnen VIVES omvat twee grote taken: enerzijds ondersteuning bij het project Go Baby Go, anderzijds de inbreng van inhoudelijke expertise omtrent vloeiendheidsstoornissen binnen op de opleiding logopedie

Voor Go Baby Go werd een informele informatieavond georganiseerd waarbij vooral gefocust werd op de ruimere groep studenten en de verschillende betrokken studiegebieden. Het doel hierbij is om een supportgroep op te zetten die mee kan helpen bij het opzetten van toekomstige events. Professor Vanryckeghem is bovendien extern lezer van bachelorproeven gekoppeld aan dit project.

De studenten logopedie kregen ook les van haar over assessment en behandeling van vloeiendheidsstoornissen. Er werd gebrainstormd over de opstart van een stottersupportgroep en een event over stotteren voor ouders en gezondheidsdeskundigen in mei 2020 werd eveneens grondig voorbereid. Er werd ook regelmatig overleg gepleegd met het docententeam met betrekking tot onderzoeksvaardigheden.

Binnenkort vertrekken ook voor het vierde jaar op rij studenten naar UCF om er hun stage te lopen in de clinic van de universiteit. 

Deel dit via