VIVES Brugge Xaverianenstraat lanceert nieuwe horeca-opleiding

Frank Devos
loreca.png

VIVES Brugge Xaverianenstraat zal vanaf september 2019 een nieuwe horeca-opleiding aanbieden. De graduaatsopleiding logies-, restaurant- en cateringmanagement zal studenten opleiden voor een leidinggevende job in de horeca. Dit gebeurt via het systeem van duaal leren, dus een combinatie van contactmomenten op de campus en werkplekleren. Gezien het belang van de horeca voor Brugge betekent dit een extra troef voor de stad, aldus Brugs schepen voor flankerend onderwijs, werk en ondernemen Pablo Annys.

De graduaatsopleiding logies-, restaurant- en cateringmanagement duurt twee jaar. VIVES stoomt momenteel vakspecialisten klaar die gastenservice hoog in het vaandel dragen, verschillende talen spreken, een team kunnen leiden, hun product kunnen promoten en financieel inzicht hebben in de onderneming. Hiervoor schreef de sector zelf de beroepsprofielen uit voor onder meer gespecialiseerd drankenkelner, maître d’hôtel, Food & Beverage Manager en Front Office Manager.

Studenten kunnen kiezen uit twee afstudeerrichtingen: logiesmanagement en restaurantmanagement. In een verdere toekomst kan VIVES ook een derde afstudeerrichting cateringmanagement aanbieden. 

De studenten krijgen les in thematische blokken van zes weken, die worden afgesloten met een examen. Het lestraject leidt tot een graduaatsdiploma, dat zich qua niveau situeert tussen het diploma secundair onderwijs en bachelor. 

De opleiding moet een troef zijn voor de Brugse horecasector. Niet alleen zullen studenten in het kader van hun opleiding gemiddeld twee dagen per week in de verschillende horecagelegenheden actief zijn, nadien zal deze opleiding de uitstroom van gekwalificeerd horecapersoneel verzekeren. In dit kader staat de opleiding open voor verdere vormen van samenwerking met de Brugse horecasector. 

Pablo Annys, schepen voor flankerend onderwijsbeleid, werken en ondernemen: “Het stemt me zeer tevreden dat VIVES Brugge Xaverianenstraat deze nieuwe opleiding aanbiedt. Brugge, dat jaarlijks 8,3 miljoen bezoekers ontvangt en 6.000 jobs genereert in de horecasector, is de ideale uitvalsbasis voor het opleiden van leidinggevenden in de horeca. Dit zal zorgen voor een nog kwalitatievere uitstraling van Brugge als gastvrije en culinaire stad.”

Deel dit via