VIVES blikt na 10 jaar bachelor eventmanagement vooruit in circusstijl

Frank Devos
cirque03.jpg

De opleiding eventmanagement aan Hogeschool VIVES bestaat 10 jaar. VIVES bood als eerste hogeschool in Vlaanderen deze bacheloropleiding aan en intussen studeerden meer dan 350 eventmanagers af. Veel van hen zochten op dinsdagavond 24 maart de campus in Kortrijk op voor een Cirque événementique. Deze bontgekleurde rendez-vous-avond voor eventmensen gaf jonge professionals een forum, liet trendwatcher Tom Palmaerts de eventbranche doorlichten en bood aan industry leaders met innovatieve eventideeën een 3-minutenpodium.

De parkeerwachters met clownsnoet, de steltenloper op de rode loper, de schreeuwerige circusdirecteur, de indoor, up-to-date circustent met piste en zaagsel, de acrobatenacts tussendoor: het circus kreeg als basis van de evenementenindustrie een eervolle knipoog.  Toch was er weinig sprake van nostalgie tijdens het circusspektakel. “We blikken vooruit”, vertelt opleidingshoofd Bart Derolez. “De evenementenwereld verandert voortdurend aan een steeds hoger tempo. Ook in de opleiding zoeken we dagdagelijks nieuwe invalshoeken. De organisatie van een event moet telkens nieuw, anders en niet vanzelfsprekend zijn.”

Cirque Evénementique met trendwatcher Tom Palmaerts

Tom Palmaerts, partner bij trend agency Trendwolves schotelde een 10-tal trends voor die een event pit moeten geven. Zo besteedt de organisator best aandacht aan ‘Lolology’ waarbij je met simpel gelol, gelul en spel animeert. In de hedendaagse wirwar aan creatieve vondsten kan je opvallen met ‘Bad Style’: je maakt je uitnodiging of website zo lelijk dat die bijblijft. Ga daarnaast opnieuw op zoek naar pure emoties, materialen en face-to-face-contacten: offline rustruimtes aanbieden aan je publiek, werken met paletten i.p.v. met dure tafels en stoelen, gezonde voeding en dito dranken serveren. “Interessante ideeën”, merkte  oud-studente Elke Van Depoele (TMAB) tijdens het panelgesprek op. “Toch moet je in de eerste plaats steeds rekening houden met je doelpubliek.”

Innovatieve eventtools tijdens 3-minutenpodium

3 deelnemende organisaties kregen daarna elk 3 minuten om hun innovatieve tools voor te stellen. B-and-Bee zet stapelbare slaapruimtes in honingraatstructuur in op openluchtevenementen. Seaters lanceerde een app om lege stoelen op evenementen te vermijden en Kris Thys (TMAB) demonstreerde een app die het maximum uit elke registratie haalt. Daarna konden de aanwezigen netwerken tijdens een ‘Meet & Eat, Link & Drink’.

10 jaar VIVES-eventmanagement

VIVES-eventmanagement is een opleiding Bedrijfsmanagement met 3 keuzetrajecten. Business Events focust in de bedrijfswereld op meetings, incentives, congresses, events, product launches en exhibitions. Music & Entertainment richt zich volop op de vrijetijdswereld via o.a. music management. Leisure & City Management speelt in op nieuwe trends binnen de vrijetijdsbeleving en op de behoefte van veel steden om zich te tonen en volk te lokken

organisatoren.jpg
cirque4.jpg
burgemeester.jpg
Deel dit via