VIVES biedt de bachelor elektronica-ICT nu ook volledig via afstandsonderwijs aan

Frank Devos
laptopstudent5.png

Aan VIVES kun je voortaan ook een bachelor elektronica-ICT op afstand volgen. Daarmee telt VIVES 36 afstudeerrichtingen op afstand in alle zes studiegebieden: handelswetenschappen en bedrijfskunde, gezondheidszorg, biotechniek, onderwijs, sociaal-agogisch werk en nu dus ook industriële wetenschappen en technologie. Met ruim 3000 afstandsstudenten is de hogeschool marktleider in Vlaanderen.

Onze samenleving wordt meer en meer een informatiemaatschappij. Het gebruik van elektronische hulpmiddelen is niet meer weg te denken: dagelijks maken we gebruik van computernetwerken, smartphones en apps, geautomatiseerde systemen en noem maar op.

Ben je geboeid door deze wereld, dan biedt de bacheloropleiding elektronica-ICT alle kansen om de praktijk en de toepassingen ervan te leren beheersen. Bovendien zijn bachelors in de elektronica-ICT zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. Het diploma staat ook al jaren op de lijst van knelpuntberoepen: werk gegarandeerd dus. Deze opleiding in Smart Technology is geschikt voor alle vooropleidingen, zeker ook voor ASO-leerlingen.

De opleiding bereidt je voor op de volgende beroepen: installateur en hersteller, technisch designer, dienstverlener/field-service, kwaliteitstechnicus, support engineer, ICT-coördinator, IoT-deskundige, ICT system engineer, ICT system administrator, zelfstandige, leraar/trainer …

Afstandsonderwijs

Afstandsonderwijs is een perfect alternatief voor wie aan een nieuwe uitdaging toe is, maar niet in de mogelijkheid verkeert om dagelijks op de campus aanwezig te zijn. Dat is precies de troef van afstandsonderwijs: de combinatie werk, gezin en studie mogelijk maken.

Voor velen is het de ideale manier om - soms op latere leeftijd - hun droom waar te maken zoals het behalen van een diploma hoger onderwijs of een carrièreswitch. En vaak gebeurt dit in combinatie met werk en gezin. Dat is eveneens het geval voor mensen die in het buitenland wonen en bij VIVES een opleiding willen volgen. Of voor studenten die zich niet thuis voelen in het dagonderwijs.

VIVES heeft daartoe een flexibel systeem uitgewerkt, met zelfstudie en - voor een aantal opleidingen - een beperkt aantal contacturen. Om het studeren op afstand zo flexibel mogelijk te maken beschikt VIVES op campus Kortrijk ook over een examencentrum met een ruime keuze uit examenmomenten, ook ’s avonds en op zaterdag. Ook examens op afstand zijn mogelijk. 

Deel dit via