VIVES behaalt best mogelijke score bij instellingsreview

Frank Devos
nvao.png

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), die het afgelopen jaar alle hogescholen en universiteiten in Vlaanderen heeft doorgelicht, heeft vandaag de resultaten van de instellingsreview overhandigd aan Joris Hindryckx, algemeen directeur van Hogeschool VIVES. VIVES is blij én trots te kunnen melden dat de hogeschool van de NVAO de best mogelijke score in ontvangst mocht nemen.

De kwaliteit van het hoger onderwijs in Vlaanderen is volgens de NVAO zonder meer goed te noemen. Instellingen zetten een sterke visie op onderwijs en de kwaliteit ervan neer en ontwikkelden een daarop aansluitend beleid. Dat beleid werpt zijn vruchten af, zo blijkt uit de allereerste ronde van instellingsreviews bij alle hogescholen en universiteiten in Vlaanderen.

VIVES behaalde dus de best mogelijke score. “Dat is voor ons een hart onder de riem omdat het betekent dat we uitstekend bezig zijn”, aldus algemeen directeur Joris Hindryckx. “We hebben de samensmelting van KATHO en KHBO tot VIVES met glans doorstaan, zo blijkt nu uit een externe objectieve doorlichting van de NVAO. Onze inspanningen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen en we mogen er terecht trots op zijn.”

Bekijk de volledige rapporten van de instellingsreview hier.

Deel dit via