Virtual reality-zweefsimulator in VIVES Oostende VLOC

Frank Devos
vrsim.jpg

De opleiding luchtvaart van VIVES Oostende VLOC beschikt nu ook over een virtual reality (VR) zweefsimulator. Die werd in het afgelopen jaar gebouwd door studenten en docenten. De studenten kunnen daarmee in een cockpit van een zweefvliegtuig in virtuele realiteit (VR) zweefvliegen. Het laat toe dat de student in 360 graden, de realiteit van het vliegen benadert.

Veel studenten en docenten luchtvaart hebben hun eerste stappen in de luchtvaart gezet door zweeflessen te volgen. Het vormt een ideale voorbereiding op een latere carrière van bv. piloot. In België zijn in dit verband vooral de luchtkadetten bekend. VIVES wil hiermee ook deze boeiende luchtsport aanmoedigen. Tegelijk vormt de simulator een hefboom om jongeren aan te moedigen om voor STEM-opleidingen te kiezen. STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics

De vluchtsimulator werd geïnstalleerd in het VIVES-vliegtuigsimulatielab van het VLOC (Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum), gelegen op de luchthaven Oostende-Brugge. VIVES beschikt in de loods van het VLOC o.a. ook over een Schleicher KA-8 zweeftoestel als educatief materiaal.

Deel dit via