Vierde editie van de zesurenloop door Brugge

Frank Devos
zesurenloop.png

Het academiejaar is van start gegaan en Brugge verwelkomt dit jaar bijna 8500 studenten. De examens zijn nog veraf en vanaf oktober schotelt de stad, samen met de hogescholen, de Brugse studenten een reeks sportieve en culturele activiteiten voor. 

De zesurenloop is een vaste waarde geworden in Brugge en studenten kijken reikhalzend naar uit naar de vierde editie op 25 oktober 2017. Naast financiële steun biedt de stad de organisatie ook logistieke ondersteuning. Vorig jaar was de wedstrijd een groot succes. 15 teams van 25 à 30 deelnemers streden voor de eindoverwinning. 

Het evenement wordt in openlucht op het Beursplein georganiseerd. In een cirkel lopen studenten toertjes van 300 meter. In het midden is er een heuse student village. Het buitenparcours is voor de lopers een extra uitdaging. Weer of geen weer, 6 uur lang zullen 15 teams strijden voor de overwinning. Met dit evenement brengen we studenten in het Brugse straatbeeld en met zo’n 8500 zijn ze in onze stad écht niet meer weg te denken. Ze zijn van vitaal belang en houden de stad levendig. Buurtbewoners en nieuwsgierigen zijn meer dan welkom om te genieten van de unieke, studentikoze sfeer.   

De 6 urenloop is geen klassieke loopwedstrijd. Er zijn speciale themarondes waarbij er een pak prijzen te winnen zijn. Naast het sportieve gebeuren, moet het voor alle aanwezigen een feestelijk spektakelstuk worden. Er is muziek van dj’s en er wordt randanimatie voorzien.

Ondertussen schreven er zich al 13 ploegen in en is er nog plaats voor 2 teams. Meedoen is echt een must, want de prijzenpot oogt indrukwekkend. Deelnemen is gratis en inschrijven kan op www.6urenloop.be.

Deel dit via