Uniek postgraduaat dieren in de hulpverlening aan VIVES Roeselare krijgt vervolg

Frank Devos
dieren11.png

Zen-momenten met ezels. In de klas met schoolhond Cookie. Heilzame contacten met therapiekonijnen, -geiten, -varkens en –koeien. Een boswandeling met lama’s… Het stond begin juni allemaal op het programma van de studenten die dit academiejaar voor de eerste maal het postgraduaat dieren in de hulpverlening volgden aan VIVES Roeselare. Tijdens een vierdaagse studiereis bezochten zij verschillende best practices in Nederland en Duitsland. 

In een unieke samenwerking over de studiegebieden heen, ontwikkelde VIVES een postgraduaat dieren in de hulpverlening. Het eerste jaar van de opleiding zit er bijna op, maar volgend academiejaar gaat de opleiding opnieuw van start.

De opleiding is uitermate geschikt voor werknemers in de zorgsector of pas afgestudeerden in een richting in de gezondheidszorg, voor wie dieren een meerwaarde kunnen zijn in het werk. En voor bachelors in de dierenzorg die hun kennis over dieren willen gebruiken om een zorgdierproject uit te bouwen en mensen met een beperking onvergetelijke dierondersteunde activiteiten aan te bieden. Een andere doelgroep zijn mensen die werkzaam zijn in een zorg- of welzijnsvoorziening waar dieren aanwezig zijn en die als expert willen fungeren om een professionele zorgdierwerking uit te bouwen en in stand te houden.

Afhankelijk van je vooropleiding krijg je een traject op maat voorgeschoteld. Het opleidingsprogramma verbindt dier en zorg via overkoepelende, gemeenschappelijke vakken en specifieke stage en voorziet een goede wetenschappelijke basis voor Animal Assisted Interventions. Het postgraduaat dieren in de hulpverlening integreert relevante praktijkervaringen, gerichte observaties en toepassingen van theoretische kennisonderdelen in het (eigen) vakgebied.

Deel dit via