Twee studenten agro- en biotechnologie van VIVES bereiken de finale van Students in a race to Uganda

Frank Devos
uganda12.JPG

De wedstrijd Students in a race to Uganda staat in het teken van de hedendaagse uitdagingen binnen het globale voedeselsysteem. In de eerste ronde ontwierpen de deelnemende studenten een poster over hoe onze huidige omgang met voedsel de wereld in gevaar brengt. Dit was vrij te interpreteren. Er waren inzendingen over productie, verwerking, distributie, en consumptie.

In de tweede ronde moesten de studenten mogelijke oplossingen in beeld brengen voor hun aangehaalde problemen via een zelfgemaakte video. Na deze twee voorrondes bereikten Lore Van Acker (dierenzorg) en Maïté Devos (agro-industrie) van VIVES Roeselare nu de finale.

In de finale strijden zeven studenten agro- en biotechnologie voor een van de vijf tickets voor een educatieve uitwisselingsreis doorheen Oeganda. Tijdens de reis zullen de winnaars er ontdekken hoe de landbouw, veeteelt en diergeneeskunde werkt en wat de verschillen en gelijkenissen zijn met België. De finale vindt omwille van de coronapandemie online plaats.

Steven Vromman, beter bekend als Low Impact Man, staat ons vanuit zijn woonkamer bij als presentator. Een vijfkoppige jury zal de finalisten even duchtig aan de tand voelen door hen te ondervragen in het Engels. Deze jury bestaat uit Xavier Gellynck (professor UGent, Vakgroep Landbouweconomie), Hendrik Vandamme (voorzitter ABS), Esmeralda Borgo (coördinator Voedsel Anders & Beleidsverantwoordelijke BioForum), Suzy Serneels (beleidsmedewerker Voedsel – Broederlijk Delen) en Victoria Tüllmann (dierenarts & ambassadrice Dierenartsen Zonder Grenzen).

Deel dit via