VIVES en de Brugsche Globetrotters organiseren twaalfde VIVES Campustocht

Frank Devos
campustocht.jpg

Op zondag 20 oktober 2019 vindt de 12e editie plaats van de VIVES Campustocht, in samenwerking met de Brugsche Globetrotters. Die loopt opnieuw langs tal van rustige en trage wegen in de Brugse groene rand. Je kan kiezen uit wandelingen van 6, 12, 18, 24, 30 en 36 km. De afstanden van 6 km en van 12 km zijn rolstoel- en buggyvriendelijk (bij droog weer).

Start- en aankomstplaats liggen op VIVES Brugge Xaverianenstraat, waar je ook kunt parkeren. Met de wagen volg je de tochtpijlen vanaf het station. Aan de campus bevindt zich de halte van buslijn 25. De wandeltocht staat voor iedereen open. Aan de startplaats en rustposten kan je iets eten of drinken aan democratische prijzen. Aanmelden gebeurt de dag zelf.

Vanuit VIVES Brugge Xaverianenstraat gaat het, al naargelang de gekozen afstand, deels door de bossen van Sint-Michiels en Sint-Andries: Tillegem, Beisbroek en Tudor. Verder worden de zuid-Brugse randgemeenten verkend langs de rustigste en onbekendste wegen en paden. Zowel in de bossen als in de rustige delen van Sint-Michiels en Sint-Andries is de intredende herfst een schouwspel op zich.

Een ideale gelegenheid om te ontspannen op zondag! De sportieve drempel ligt laag en iedereen kan deelnemen. Je kunt vrij starten tussen 8 en 15u (aankomst voor 18u) en kiezen uit diverse afstanden. Alle tochten zijn prima bewegwijzerd. Om het uur wordt er ook een fles Brugse Zot verloot.

De aanmeldingsprijs bedraagt € 2. Voor federatieleden is dat € 1.50 en voor kinderen jonger dan 12 jaar € 0.50.

Deel dit via