Topicdag rond roosteren in VIVES Brugge Xaverianenstraat door studenten zorgmanagement

Erwin Taets
verpleeg.jpg

Op dinsdag 26 maart 2019 vindt er in VIVES Brugge Xaverianenstraat een topicdag plaats rond roosteren. Deze is bedoeld voor leidinggevenden en werknemers in de zorg, alsook voor studenten en docenten. Het gaat om een initiatief van de eerstejaars van de bachelor-na-bachelor zorgmanagement van VIVES Kortrijk.

De topicdag omvat eerst een algemeen gedeelte. Lieven Blomme (ACV) heeft het over de valkuilen bij het opstellen van een uurrooster. Daarna volgt het debat ‘Managers op de rooster met Lon Holtzer (zorgambassadeur), Dries Myny (verpleegkundig en paramedisch directeur in het O.L.V. van Lourdesziekenhuis van Waregem) en Francis Debeuckelaere (CEO Bacardi).

In de namiddag is er keuze uit twee workshops, telkens gespreid over twee delen. In de workshop ‘Succesverhalen en valkuilen bij zelfroosteren’ komen Luk Berlanger (Déhora) en Karel Desmet (PTC Rustenburg) en Joke Dejager (AZ Groeninge) aan bod. Zij hebben het resp. over zelfroosteren in een open communicatiecultuur en de keuze van shifts door verpleegkundigen. In de workshop ‘In balans’ heeft Heidi Janssens (arbeidsgeneesheer Liantis) het over de impact van een uurrooster op werk en privé, alsook ziekteverzuim. Brigitte Buyle (bedrijfspsycholoog) belicht het fenomeen van burn-out.

Deel dit via