Theaterstuk rond mantelzorg voor studenten VIVES campus Kortrijk

Frank Devos
mantelzorg.png

Op maandag 11 december 2017 om 13u45 vindt in VIVES campus Kortrijk de laatste voorstelling plaats van ‘Samenwerken in de zorg: de hel of de hemel’ voor studenten van de bacheloropleiding verpleegkunde. De voorstelling, in samenwerking met Samana, vindt plaats voor een groep van 100 studenten. Het stuk werd 25 keer gespeeld voor in totaal 2100 toeschouwers.

Zes mantelzorgers en twee theatermakers bundelen gedachten, gevoelens en ervaringen over samenwerken in de zorg. Het stuk vertelt het verhaal van André die mantelzorger is voor zijn vrouw Brigitte. Voor André is het allemaal eventjes te veel. Op zijn vraag naar hulp wordt hij overspoeld door een pak uitvluchten van mensen die vertellen waarom ze eventjes niet kunnen helpen.

Dat neemt niet weg dat ze met raadgevingen klaarstaan. Gelukkig zijn er wel enkele trouwe vrienden en familieleden, die ervoor zorgen dat André een dagje uit vissen kan gaan, terwijl zij bij Brigitte zijn. Tussendoor komen nog enkele personen en situaties op het toneel die allemaal hun licht laten schijnen op de zorg. Het verhaal kent een verrassende wending naar het einde toe.

De makers willen mantelzorg bespreekbaar en kenbaar maken. Het is een uitnodiging om je te laten raken, om na te denken over de verschillende rollen in de zorg en om met elkaar in dialoog te gaan. Met dit stuk richten wij ons naar beleidsverantwoordelijken, hulpverleners, vrijwilligers, buurtwerkers, studenten  en mantelzorgers. Het theaterstuk duurt 30 minuten en daarna is er mogelijkheid om vragen te stellen en na te praten.

Deel dit via